MERSİN / TARSUS - Ayhan Bozpınar Anadolu Lisesi

Ayhan Bozpınar Anadolu Lisesi

Girne Mah. 2053 Sok.No7/AB Tarsus/Mersin
Vizyon
Atatürkçü düşünce sistemini davranış haline getirmiş,nitelikli insan,kaliteli eğitim,güvenli gelecek felsefesiyle eğitim öğretim yapan,öncü bir okul olmak.
Misyon
Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, İlçemiz ve ülkemize kaliteli eğitim ve öğretim teknikleriyle öncülük eden, vatanını ve insanları seven, teknolojiyi kullanabilen, öğrendiğini aktarabilen, uygulayabilen, her bireyin başka bir dünya olduğunu kabul eden, öğrencilerimizi geleceğe taşıyacak, yeniliklere açık ve bilinçli bireyler yetiştiren ve yükseköğretim programlarına hazırlamada ayrıcalıklı bir kurum olmak.
Biyoloji Laboratuvarı :1
08.00 - 15.10
KLİMA
Ulaşım Şehir içi ve Adana Mersin dolmuşlarıyla sağlanmaktadır.
Servis Bilgisi
Okulumuza Tarsus´un bütün mahallelerinden özel servis araçlarıyla ulaşım sağlanmakta ve ayrıca kırsal kesimden ücretsiz olarak taşımalı eğitim imkanı bulunmaktadır.
Okulumuz Tarsus ilçesinin girne mahallesinde bulunmaktadır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz Mersin il merkezine 25 km. mesafede ve Tarsus ilçe merkezinde bulunmaktadır.
Kontenjan Bilgileri
Okulumuzun 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında 9.Sınıf düzeyinde 5 şube (200 Öğrenci) kontenjanı bulunmaktadır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
Okulumuz 2018 Yılından itibaren sınavsız ve kayıt alanı bazlı öğrenci almaya başlamıştır.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
Okulumuzun Yükseköğretime öğrenci yerleştirme oranı % 20 düzeylerinde seyretmektedir.
Sportif Etkinlikler
Kız Voleybol takımımız 2015 ve 2016 yıllarında üst üste iki kez Mersin il birincisi olmuş ve ilimizi bölge finallerinde temsil etmiştir. 2015 yılında son sekiz takım arasına girerek Türkiye finallerinde oynama başarısı göstermiştir.